Vliegeren

Vrienden van ons waren met hun drie zoons voor de vakantie naar Denemarken. Ik ben er nog nooit geweest, maar uit hun verhalen begrijp ik dat je daar ongelooflijk grote stranden hebt. Zo groot dat je met de auto gewoon er op rijdt. Zonder strepen, rijbanen en verkeersborden gaat het verkeer op het strand ogenschijnlijk vanzelf goed. Een zelf-organiserend systeem op het eerste gezicht. Alhoewel, ze hebben toch wel een andere auto moeten ontwijken die zo ongeveer op ramkoers op hen afreed.

Maar goed, na een tijdje gereden te hebben op het strand is het natuurlijk ook leuk om op het strand te lopen, graven en spelen. Het was heerlijk weer en er stond een perfecte wind om ook de vlieger op te laten. Hun oudste zoon van acht stond vol trots te vliegeren. In Nederland hebben ze de vlieger ook wel eens opgelaten, maar door de wisselende winden en wellicht de vliegerervaring van de jongens (of de vader), was dat een proces van rennen, even genieten van de vlieger in de lucht (maar altijd te kort) om vervolgens weer naar de vlieger te rennen om deze op te rapen van de grond en weer van voren af aan de vlieger de lucht in laten. In ieder geval, in Denemarken waren alle condities optimaal: een constante wind, voldoende ervaring en een mooie vlieger. Het gevolg was dat de oudste gedurende lange tijd met zijn armen in de lucht en hoofd in de nek naar de vlieger stond te kijken. Zelfs zo lang dat zijn armen moe werden, zijn nek pijn ging doen en het vliegeren eigenlijk een beetje begon te vervelen. En wat dan te doen? Normaal kwam de vlieger altijd vanzelf, en vaak te vroeg, weer naar beneden, maar dit keer bleef de vlieger maar boven in de lucht staan. Gelukkig had vader voldoende ervaring en dus advies: je moet de vlieger inhalen. Slim als de jongen was ging hij hard rennen. En hij ging nog harder rennen richting de vlieger. Maar de vlieger inhalen lukte niet. Gelukkig wist papa echt wat je moest doen en gingen ze samen de vlieger inhalen, uiteraard door het touw waar de vlieger aan staat steeds korter te maken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.